• Kristien

Gezocht: eerstelijnszorgprofessionals

Voor een kleinschalig participatief onderzoeksproject zouden we willen samenwerken met eerstelijnszorgprofessionals. Het doel van dit project is om nieuw informatiemateriaal te ontwikkelen voor mensen die last hebben van slapeloosheid. Dit materiaal zal vervolgens beschikbaar worden gemaakt bij huisartsen, apothekers en andere eerstelijnszorgverleners om de niet-medicamenteuze aanpak van slapeloosheid te ondersteunen.


De ontwikkeling volgt een proces van co-design in drie fasen:

1. We evalueren bestaande materialen met vrijwilligers.

2. We verwerken deze bevindingen samen met professionals en bekomen hun advies o.b.v. de recente richtlijn (2018) in discussiegroepen.

3. We ontwerpen nieuw materiaal met vrijwilligers en professionals tijdens design studio sessies, waarin we brainstormen, bekritiseren en prioriteren.


Wie interesse heeft om deel te nemen, aan eender welke fase, of meer informatie wenst, mag zich hier inschrijven.
26 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

Big Bird conference program

12 februari 2022 delen we de resultaten van de Big Bird studie met het grote publiek, op verstaanbare wijze, zodat iedereen kan deelnemen. Aansluitend voorzien we een workshop, voor geïnteresseerden.

Survey - tools benzo afbouw

In het kader van mijn doctoraat werd vandaag een nieuwe survey gelanceerd over de tools voor afbouw van benzodiazepines en z-drugs in de praktijk. Welke ken jij al?